Tjänster

På Hälso- och Rehabcenter i Uppsala får du professionell hjälp av kompetenta naprapater med smärtor, stelheter eller krämpor du har från rörelseapparaten. Våra naprapater hjälper dig ta reda på orsaken till dina besvär, behandlar din smärta utifrån ett evidensbaserat och patientcentrerat förhållningsätt samt ger dig råd om vad du kan göra för att förhindra återfall och ha en lyckad återhämtning.

Naprapati är en form av manuellmedicin där terapeuten använder sig av medicinska och idrottsmedicinska kunskaper och tester för att diagnostisera patientens besvär. Händerna är naprapatens främsta verktyg för att lindra smärta och återställa funktion hos sina patienter, andra hjälpmedel som stötvåg, ström och nålar kan förekomma. Ett behandlingstillfälle börjar med en anamnes där patienten berättar om sina besvär för terapeuten. Därefter undersöker naprapaten problemområdet för att ställa diagnos och avgöra rätt behandlingsmetod. Patienten kommer tillsammans med sin terapeut fram till en behandlingsplan som passar hennes förväntningar och livssituation.

Det är inte ovanligt att din terapeut rekommenderar någon form av rehabilitering. Syftet med rehabilitering är att stärka den struktur som är skadad för att öka tåligheten i den och minska risken för återfall. Rehabilitering kan i vissa fall även vara smärtlindrande och blir ett sätt för dig som patient att hantera din smärta mellan besök.

På Hälso- & Rehabcenter erbjuder vi även psykologisk behandling och samtalsterapi med olika specialitér inom PTSD, PE (Prolonged Exposure), EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), Psykodynamisk psykoterapi och Neuropsykiatri.