Kost och träning- Må bra grupp

Länge har viktminskning enbart handlat om kost och träning. Olika typer av dieter,  soppor, drinkar, fasta m.m.  Vårt ”Må bra” program kommer självklart handla om mat och träning men mycket annat också.  Det sägs att 80% handlar om kost och 20% om träning. Detta kan nog vara sant om man mår fysiskt och psykiskt bra.

I dag lever vi ofta i ett högt tempo men många måsten som bidrar till stress. När vi stressar ökar vårt stresshormon kortisol.  Höga nivåer av stresshormonet kortisol försämrar kroppens förmåga att förbränna fett. Höga halter av kortisol kan tom göra att mängden kroppsfett ökar även om du har en bra kosthållning. Av den anledningen så kommer stresshantering att vara ett återkommande tema i vår grupp och vi kommer lära oss olika metoder t.ex. Mindfulness för att förebygga och hantera stress.

Stress många andra negativa effekter som minskat serotonin (vårt glädje hormon) som kan leda till nedstämdhet och depression, smärta, minskad sexlust/förmåga, koncentrationssvårigheters etc.

I vår startar vi ett kost och träningsprogram. I slutet av april kommer vi att ha en informationskväll om upplägg och kostnad.

Programmet är på 3 månader med max 6 deltagare i varje grupp.