Magmuskeldelning/diastas

Undersökning av diastas och magmuskelfunktionCert-tranare

Under en graviditet töjs magmusklerna ut och mister sin spänst och tonus. Den raka muskeln delar sig för att ge plats för barnet. Magmuskeldelningen (diastasen) läker ofta spontant under de 8 första veckorna efter förlossningen. Specifik träning kan underlätta läkningen av magen och hjälpa den att återfå form och funktion. Vi undersöker diastas, bäckenbotten och djup magmuskelfunktion samt hjälper dig med återträning av kontroll och stabilitet i magen på ett säkert och effektivt sätt. Vid behov kan även en ultraljudsundersökning bokas.

Efter en diastasoperation eller annan bukoperation hjälper rehabiliterande träning magen att läka fint och förbättrar dess form och funktion för bästa slutresultat. Vi undersöker djup magmuskelfunktion samt hjälper dig med rådgivning och återträning av kontroll och stabilitet i magen på ett säkert och effektivt sätt.

Varmt välkommen med frågor till anna@hrcuppsala.se

Återträning av magen erbjuds även i mindre grupper. Samla ihop en egen grupp själv eller delta i nån av våra smallgroups som startar i början på 2019.

Schema kommer inom kort.