Graviditet & amning

GravidDina kostvanor under graviditet och amning påverkar både din och ditt barns hälsa. Under graviditeten behöver du mer näring än annars för att ditt barn ska växa och utvecklas normalt. Däremot ökar inte energibehovet i samma utsträckning. Ett för högt energiintag under graviditeten kan leda till en ohälsosam viktuppgång.

BMI och näringstillstånd innan befruktningen har betydelse. Därför är det bra om du ser över din kost redan innan du planerar att bli gravid. En hälsosam vikt och bra kostvanor före och under graviditeten har en positiv inverkan på graviditetsutfallet, minskar risken för komplikationer under graviditet och förlossning, samt minskar din och barnets risk för övervikt och diabetes senare i livet. Bra kost under amningen förbättrar din kroppssammansättning, ork och hälsa, samt förbättrar kvaliteten på modersmjölken.

Vi erbjuder individanpassad vägledning och stöd hela vägen inför, under och efter graviditet. Du är varmt välkommen oavsett i vilket skede du befinner dig. Vi arbetar evidensbaserat och använder oss av samtalstekniker som stärker motivationen och underlättar förändringar.

Föreläsningar om kost under graviditet våren 2017:

Tid: Fredag 17 mars kl 10-11

Pris: 200 kr

Vid intresse vänligen kontakta jannica@hrcuppsala.se! Följ oss gärna på instagram @jannicaswardh!